Владата потрошила само 100 евра за повик на референдумот

Loading...

„Владата на Република Македонија преку официјалните фејсбук страници има реализирано дистрибуција на јавни содржини со кои се објаснува содржината на македонско-грчкиот договор во износ од 100 евра“.

Станува збор за спонзорирани реклами од страниците влада.мк, од премиерот Зоран Заев, вицепремиерката Радмила Шекеринска, министерот за надворешни работи Никола Димитров и министерот за дијаспора Едмонд Адеми, велат од Владата на РМ за „Сител“.

Овие пари му биле платени на Фејсбук за да се рашири достапноста на нивните статуси до што е можно поголема публика на социјалните мрежи.

Од влада тврдат дека не се потрошени пари од државниот буџет.

Оставете Коментар