Во 15 градови Заев ќе слави за НАТО, Мицкоски најави протест – во Кавадарци

Премиерот Зоран Заев вчера од Брисел ги повика граѓаните на Македонија да се придружат на голема прослава која во 14 градови низ Македонија, поповод добивањето покана за членство на земјата во НАТО.

„Од денеска Македонија оди само напред, грѓаните нижат уште еден голем успех. НАТО одлучи да биде врачена покана да станеме 30 членка на Алијансата. Ја добивме поканата…“,  порача премиерот и најави прослаба во сабота на 14 јули.

Следуваше реакција од од опозицијата, а лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, кој преку видео обраќање ги повика граѓаните на протест, еден ден подоцна, во недела во – Кавадарци.

3 Коментари

  1. Нема промена на името, туку призвнавањето на Република Македонија во ООН! До ВМРО; ВМРО-ДПМНЕ прифатете стратегијата на призвнавањето на Република Македонија во ООН!

  2. До ВМРО: ВМРО-ДПМНЕ прифатете стратегијата на призвнавањето на Република Македонија во ООН! Нема потреба од менувањето на името!

  3. Должност на секој Македонец е да направи сѐ што може референдумот за срамната спогодба да не помине!

Comments are closed.