Во Скопје нема серум и вакцина, пронајдено кучето што искаса полицаец

Колегите на полицаецот што попладнево беше нападнат и искасан во центарот на Скопје, кучето напаѓач го пронашле во Вардариште но тоа немало на себе ознака дека е вакцинирано.

Покрај потрагата по кучето колегите на искасаниот полицаец биле во потрага и по серум и вакцина тетанус против беснило која што полицаецот морал да ја прими итно.

И на инфективната клиника и во неколку други здравствени установи и аптеки им било кажано дека проблем со серумот и антитетанус вакцината има подолго време.

Полицаецот бил искасан попладнево во близина а МТВ и хотелот ВИП кога кучето незабележано му пришло зад грб и нападнало без причина.

Очевидци раакажуваат дека бил нападнат само еден од повеќе присутни полицајци во цивил а нападнало само едно од вкупно петте кучиња скитници кои се движеле во група.

Пред три дена во Гостивар бегајќи од глутница во Вардар се удави 17 годишна ученичка.

SHARE

Оставете Коментар