Заев до Јовановски: Ништожник, спиевте по коцкарници, пукнете …. (ВИДЕО)

Невообичаено жесток и приземен говор на премиерот Заев откако предходно пратеникот Крсто Јовановски цитираше пораки од македонски дејци за предавство и лаги и индиректно го посочи како човек што ги прекршил заветите на основачите на македонската нација.

3 Коментари

 1. Се надевам дека ова Влада на СДСМ ќе падне ова 2018. година!

 2. Димче – Смилево 1903 Даме Груев

  Најавата на неонацистичкиот и диктаторски лидер на SD_SS со неонацистички симбол “SS”, најави напуштање на богатата премирска топла столица, доколку не успее референдумот, а од друга страна има надеж дека референдумот ќе бил успешен.

  Зошто тој се надева дека референдумот ќе биде успешен?

  Диктаторот Зоран верува на европските структури дека тие ќе му излезат во пресрет, да му дадат поткрепа со заплашување на Македонците и со помош на лажни информации за недемократски референдум. Европската недемократска структура има огромна пракса како да мести референдум, а осбено во овие критични моменти за Македонија , Македонците и Македонската Нација. Нивната замисла за поништување на Македонија и на Македонската Нација е започната од далечната 1912-13 година кога со откопаната римска секира ја раскасапиле Македонија. Европската лажна демократија успева да го регрутира јаничарот Зоран Заев за да ја игра улога како лажго, кој со лага ќе го мами Македонскиот народ, со некаква си фантазија за влез во европскиот котел каде ќе се вари македонската нација. Нацијата ќе биде помешана со разни безбројни мирудии без никаков вкус, со намера да се поништи секоја една македонска трага. Доколку успешно ја заврши дадената европска задача, ќе биде добро награден со големи аплаузи, аплаузи од оние држави кои се окупатори на македонска територија, а целиот свет ќе се изненади од неговата ненормалност.

  Европа е многу изненадена од неговата глумска насмевка па има намера да го назначи како дворски будала. Со тој чин ЕУ ќе биде повеќе атрактивен пред светската јавност за промоција на европската демократија вклучувајќи ги и почитувањата на човековите права. Да постанеш добар европјанин треба да си креминалец, арамија, преработувач на дрога, лажго, диктатор, шовинист, окупатор, терорист и предавник на својот сопствен народ.
  Сето тоа e потврда од она што се случува денес во Македонија, затоа се загрижени за Република Македонија, стравуваат од македонскиот национален дух кај Македонците кои несебично го одржуваат пулсот на македонизмот, односно на Македонија и на Македонската Нација. Е, баш таа македонска територија им е како трн во очите на ЕУ и НАТО. Сега зголеменото појачување со сведокот Нимиц кој го постави неговиот потпис за обезглавување на Македонија, се приклучи кон ѓаволите да го игра орото Гркот зорба, каде ќе бидат вклучени сите оние кој ја окупирале македонската територија.

  Да се навратиме кон Зорановата најава за повлекување от премиерската столица, таа е радосна вест доколку го оствари тоа, што е можно поскоро без никакви услови за да излезе гордо со главата на неговото тело. Доколку не го стори тоа заслугата негова ќе биде голема, од меката премиерска столица да биде префлен на друга потопла елекрична столица со висок напон.
  Само тој е лекот да се ослободи Македонскиот народ од големите притисоци, и од големата нанесена депресија здобиена од Зорановиот неонацистички диктаторски режим. Сето тоа ќе биде најдобрата терапија за лек и спас од лошата наметната зоранова депресија врз многу милијонскиот македонски народ кој би требало да брои, ќе кажам најмалце за да не би се шокирале окупаторите, а таа бројка изнесува најмалце некаде седум, осум милијони Македонци, а можно е и многу пвеќе. За жал, протераниот и окупираниот македонски народ е принуден да ја зголеми бројката на туѓата принудно прифатена нација.

  Ако и го мислите доброто на Македонија, потребно е сеопшто Македонско Национално Обединување во едно Македонско Национално тело под еден покрив. Сето тоа ќе оди во полза за спас на Македонија и за спас на Македонската Нација. А за возврат Македонија ќе се заблагодари со нејзиниот опстанок.

  Обединети Македонци во Обединета Православна Македонија.

  Димче

Comments are closed.