Абер стигна од Колумбија до Владета Милчин

Професорот Горазд Росоклија од универзитетот Колумбија во Њујорк со свој коментар за разочараниот Владе Милчин кој мислел дека за грешките на Заев се виновни луѓето околу него за пред неколку дена да сфати дека сепак кабает бил лично премиерот.

Иако во постот на Росоклија не се споменува ине јасно е дека се однесува на Милчин кој јавно се откажа од Заев иако со години беше негов најсилен поддржувач.

“КАЕЊЕ
Се посипува со пепел?
Затоа што верувал во погрешна личност или затоа што остварувал срамна цел?
За првото постои развод, второто се вика Карактер и останува со нас до крајот на животот”, напиша професорот Росоклија.

SHARE