Албанската кокаинска мафија влезе и во Амстердам

Албанската мафија, која е многу моќна во Велика Британија, претставува растечка закана и за Холандија. Со рации во 14 згради и апсењето на 7 осомничени, одделот за кривични истраги во Амстердам ја заокружи, интензивната едно и полгодишна истрага за голема Албанска криминална организација во Холандија. Истражителите работеа во тесна соработка со италијанските власти, кои следат … Continue reading Албанската кокаинска мафија влезе и во Амстердам