Александар Дамовски: СЈО може да се спаси преку Уставниот суд

Уредникот на порталот МКД.мк Александар Дамовски тврди дека уставниот суд може да го продолжи рокот  за поднесување обвинение за предметите што би произлегле од незаконски прислушуваните материјали што беа преземени од СДСМ истекува на 30 јуни.

Според него постои законска можност за продолжување на мандатот на СЈО преку „иницијатива до Уставниот суд за укинување на рокот од 18 месеци за поднесување обвинение, што според многумина експерти е неуставно и нерамноправно во однос на Јавното обвинителство кое нема таков рок за покренување обвинение“.

Целиот текст овде

SHARE