Илјадници луѓе доаѓаат во центарот на главниот град на Грција, каде што во 14 часот по грчко време ќе почнат говорите на митингот во „Одбрана на Македонија“.

Атмосферата се загрева од минута во минута, а по атинските улици вистинска галерија од ликови и носии.

 

SHARE