Брижит Троње веднаш тргна да урева традиции

Новата прва дама, 64 годишната госпоѓа Макрон на церемонијата при инаугурацијата на новиот претседател на Франција, Емануел се појави облечена во извонреден комплет кој има една “фалинка” за конзервативците во оваа земја. Имено поранешната наставничка на новиот прв човек на Републиката имаше здолниште кое беше барем пет сантиметри над колената, што е прв ваков случај во историјата на овие настани.

Ако целта на Брижит Троње беше да биде впечатлива, тоа секако, и успеа.

SHARE