ВМРО – ДПМНЕ со две барања до Талат Џафери

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ испратиле формално барање до собранискиот спикер со две точки.

Пратениците на опозицијата од Талат Џафери бараат расправа по предложените амандмани врз основа на писмото испратено од спикерот со кое тој во јануари ги повикал да поднесат амандмани.

Од Џафери сега се бара:

1. Барање за расправа и разгледување на амандманите, согласно Деловник

2. Барање на седница на Комисијата за мандатно имунитетни и деловнички прашања за констатирање на правото за поднесување, расправа и гласање на амандманите

SHARE