Фотомонтажа на која е прикажан медијаторот Нимиц како свештеник кој крштева дете кое ја симболизира Македонија деновиве е објавена на повеќе грчки медиуми.

Меѓу свештениците кои имаат и бради во фотомонтажата се и премиерот Ципрас и шефот на дипломатијата Коѕиас кои симболично му помагаат на медијаторот во крштевањето на детенцето односно во преносна смисла на Македонија.

SHARE