Го „будат“ Александар да го спаси името Македонија (ВИДЕО)

Единици на грчката армија кои учествуваа на вчерашната Парада по повод 28 октомври, познатиот ден „Охи“, во Солун изнудиле топли аплаузи од граѓаните.
„Александре разбуди се и дојди да видиш!
Името го крадат на твојата света земја“
рецитираа меѓу другото, војниците кои маршираа.
Навистина шокирачки…коментира порталот Life-Events.gr
Денот „Охи“ се слави во чест на 28 октомври 1940 година кога тогашниот грчки премиер Јоанис Метаксас го отфрлил ултиматумот на италијанскиот диктатор Бенито Мусолини што знечело и јасно „Не“ на силите на Оската во Втората светска војна.

SHARE