Границата на Бугарија е привремено блокирана

Границта на Бугарија е привремено блокирана и во двата правци – за влез и излез во и од земјата.

Преминувањето преку сите гранични премини во земјата е сопрено, соопшти портпаролот на Директоратот за гранична полиција, Лора Любенова.

Причината е технички проблем, пренесуваат бугарски медиуми.

SHARE