Грците во Минхен извикуваа „Македонија е грчка“ (ВИДЕО)

Стотици Грци што живеат во Минхен демонстрираа против употребата на терминот „Македонија“ во името на Поранешната Југословенска Република Македонија, пренесе „Greek reporter“.

Демонстрантите се собраа на Königsplatz во Минхен, мавтајќи со грчки знамиња и извикувајќи „Македонија е грчка“, негодувајќи против предлогот на грчката влада за сложено име со зборот „Македонија“.

SHARE