Грците го возвраќаат ударот (ФОТО)

Откако минатата недела по протестот на грчката заедница во Мелбурн македонски активисти поставија банери на кои пишуваше „Грците се Турци“, денеска одговор од Грците во Австралија.

На неколку различни локации во Мелбурн, во пресрет на протестот за зачувување на името Македонија, грчки активисти испишаа навредливи зборови за Македонија.

„ФИРОМ е Албанија“ и „Fuck Skopje“ е испишано на дел од пораките.

SHARE