Грчка снимка од извлекувањето на починатите македонски планинари (ВИДЕО)

Грчката служба за спасување објави видео од операцијата на извлекување на двајцата македонски планинари Калина Велевска и Александар Миновски, кои вчера ги загубија животите на планината Ниџе во близина на врвот Кајмакчалан.

На една од фотографиите се гледа едно од телата кое изгледа како да се наоѓа под снежна покривка висока околу еден метар.

SHARE