Денеска обвиненија за 27 април, сите ќе одговараат за тероризам

Денеска треба да биде поднесено обвинението за настаните од „ 27 април“.

Ова го најави јавниот обвинител на РМ, Љубомир Јовески, во интервју за вчерашното издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М.

Јовески кој најави прес-конференција во текот на денот го потврди претходно соопштениот писмен став од јавното обвинителство дека ќе нема преквалификација на делото за ниту еден од осомничените/обвинетите во овој случај.

Тоа значи дека сите ќе бидат обвинети за „терористичко загрозување на уставниот поредок“.

На прашањето дали тоа значи дека сите осомничени/обвинети биле во меѓусебна комуницикација при вршењето на делото, Јовески ниту потврди, ниту демантираше и остави во текот на судскиот процес да бидат презентирани доказите.

SHARE