Justin Forsyth (L), Chief Executive of Save the Children UK, talks to internally displaced Somalis at a camp in the Hodan district of Somalia's capital Mogadishu, November 21, 2012. REUTERS/Feisal Omar (SOMALIA - Tags: SOCIETY POLITICS) - GM1E8BL1OAG01

Џастин Форсит, поднесе оставка затоа што не сакал, како што рече, „да ѝ наштети на организацијата со тоа што го крие своето минато“.

Форсит се соочил со три тужби поради несоодветно однесување кон женскиот персонал пред да замине од организацијата  „Спаси ги децата“, каде што беше извршен директор.

Тој е обвинет за испраќање несоодветни пораки и коментари за тоа како тие да бидат облечени.

Форсит рече дека “безрезервно се извинил” на неговите три колешки.

SHARE