Заплашуваат со Голема Албанија!

„Би било фатална грешка ако оние кои ја предизвикаа тензијата, да ја насочуваат кон етничка конфронтација“, вели Боби Бобев, поранешен бугарски амбасадор во Албанија и Косово ,во врска со законот за јазиците во Македонија и загриженоста во врска со проектот Голема Албанија.

За второто тој вели: „Таквите формули се користат за заплашување, но таква идеја не постои дури и во националната албанска доктрина“.

 

 

 


 

SHARE