Зекири го навреди Иванов за реакцијата по протерувањето дипломат

Потпретседателот на СДСМ и пратеник Мухамед Зекири со недоличен речник ја критикува реакцијата на претседателот Ѓорге Иванов, кој ја нарече избрзана одлуката за протерување дипломат од Амбасада на Руска Федерација во Скопје.

„Од ФИКУС друго и не може да се очекува. Членството во НАТО и ЕУ се единствената алтернатива на Македонија, но очигледно ФИКУСОТ продолжува да сонува со отворени очи и свесно работи да го попречува тоа што и самиот знае дека не може да го спречи, членството на Македонија во евроатлантските структури!!!“, напиша заменикот на партискиот лидер и премиер Зоран Заев на својот профил на „Фејсбук“.

 

SHARE

Comments are closed.