Во морето корисни совети за користење на паметните телефони, еден пособено се разликува и секако, треба сериозно да го разгледате.

Колку пати сте се запрашале дали вашите уреди треба да се поврзани на интернет и во текот на ноќта додека спиете?

Причината зошто не треба да се прави тоа е едноставна.
Конкретно, експертите предупредуваат дека не треба да го правите тоа поради батеријата која безжичниот интернет непотребно ја издувува и предизвикува нејзино трајно оштетување. Сличен проблем може да имате и поради вклучен Bluetooth со што исто доаѓа до трајно уништување на скапоцената батеријата и тоа без потреба.

SHARE