И Абориџините протестираат за Македонија

Македонската заедница во Мелбурн денеска им се заблагодари на сите што го поддржаа маршот за заштита на името Македонија.

На маршот на кој учествуваа десетици илјади луѓе биле присутни претставници на хрватската, еврејската, италијанската, босанската, италијанската, турската, абориџанската, сириската, колумбиската и јужноафриканската заедница.

SHARE