Како да се информирате за нашинците во Лондон по терористичките напади

МНР е во постојана комуникација со Амбасадата на Република Македонија во Лондон. МНР ја известува јавноста дека Амбасадата стапи во контакт со Метрополитен полис и потврдува дека засега меѓу жртвите и повредените не се евидентирани македонски државјани.

Контакти на кои може да се информирате:

Амбасадата на Република Македонија во Лондон
Контакт-телефон: 00442079760535
Електронска адреси на Амбасадата: london@mfa.gov.mк и sek.london@mfa.gov.mk

Министерството за надворешни работи
Лице за информирање на јавноста – Силвана Ивановска
Контакт-телефон: 00389 72 239052
Електронска адреса: silvana.ivanovska@mfa.gov.mk

SHARE