Како полски медиум ја илустрира веста за двојазична Македонија

Полскиот портал „xportal.pl“ објави вест за усвоениот Закон за употреба на јазиците во Македонија, со кој албанскиот станува службен на целата територија на државата, само со пренесување на информацијата, без коментар.

Но, како што вели изреката „една слика – илјада зборови“, привлекува внимание фотографијата со која го илустрира текстот што го најавува на „Твитер“.

Порталот со десничарска ориентација во февруари минатата година објави подолга анализа посветена на тогашните настани во Македонија.

 

SHARE