Каменос: Ќе направам сè за да не се даде името Македонија

Mинистерoт за одбрана на Грција и лидер на Независни Грци, Панос Каменос, не се согласува со начинот на кој грчката Влада го води прашањето со името и ќе направи сѐ за да не се даде терминот Македонија.

„Секако дека не се согласувам со Владата и со тоа како управува во прашањето за името Македонија, тоа го имам јавно кажано и ќе направам сѐ за да запрам да не се даде терминот Македонија и, секако, дека нема да гласам“, рече Каменос.

SHARE