Коѕијас на Турција: Грција не е Ирак

Турција мора да размисли за она што го кажувам две години дека Грција не е Ирак, истакна министерот за надворешни работи околу последните тензии во Егејското Море и во Источниот Медитеран предизвикани од, според него, повеќекратните прекршувања на меќународните закони.

Тој, рече дека Анкара не може да ги укине енергетските постројки на Кипар, а кипарскиот проблем го нарече проблем на незаконска окупација од страна на Турција.

Во врска со разговорите за името на Скопје, рече дека очекува договор што ќе биде „оддржлив и ќе ги реши проблемите“.

SHARE