Во Бразил се случи неверојатен момент кога веднаш по породувањето на пациентка во една од локалните болници штотуку роденото бебе тргна да оди. Видеото кое стана огромен хит предизвика одушевување кај гинекологот кој, не може да поверува во тоа што го прави ова девојче, старо само неколку минути.

Новородените најчесто проодуваат околу 12. месец, евентуално еден, два или три месеца порано. Кога ќе прооди ова девојче не се знае, и овој инстинкт, велат лекарите не значи дека тоа ќе застане на нозе во брзо време, но потенцијал, секако, има.

SHARE