Интересното истражување спроведено од страна на научниците од НАСА покажа дека долго време е познато, дека некои растенија се извонредни чистачи и дека истите не се само со декоративна функција.

Одредени видови растенија се совршени во борбата против настинки, несоница или тензија во градите. Освен што го разубавуваат просторот, растенијата го прочистуваат воздухот и го намалуваат нивото на стрес и напнатост.

Еве ги (на сликите) најефикасните растенија кои, според истражувањето на НАСА, се најдобрите прочистувачки на воздухот од штетните материи.

SHARE

Оставете коментар