Кумуцакос до Бутарис: Батали го името, чисти го Солун од ѓубре

Откако сугерираше Грција да го промени името на солунскиот аеродром Македонија, градоначалникот Бутарис остро нападнат од опозициската Неа Демократија.

“Тој треба да ја остави дипломатијата и преговорите на дипломатите и да се концентрира на своите обцрски како чистота и чистење на ѓубрето во неговиот град”, му одговори Јоргос Кумуцакос, одговорен за надворешни работи во опозицијата и најверојатен иден министер.

SHARE