Македонија годинава нема да влезе во НАТО (ВИДЕО)

Македонија нема да стане годинава членка на НАТО, тврди првиот човек на Обединетата Македонска Дијаспора, во изјава за емисијата Алфаскоп на Алфа ТВ.

Мето Коловски со тоа ги потврдува информациите на анерикански сенатор близок на претседателот Трамп кој тврди дека името не е доволно за влез во НАТО и дека се потребни и други реформи.

Колоски тврди дека оваа позиција им е пренесена и на македонските претставници кои што пред неколку месеци беа во Посета на САД.

SHARE