Македонија денеска ги добива противниците за ракометното ЕП

Македонската машка репрезентација ќе биде во вториот сад при составувањето на групите за Европското првенство што следната година (12-28 јануари) ќе се одржи во четири хрватски градови.
Ние сме заедно со Данска, Белорусија и Шведска и тие сигурно не одат со нас во првата фаза, но затоа можеме да ги добиеме овие селекции:
Прв “шешир”: Хрватска, Шпанија, Германија, Франција
Трет “шешир”: Норвешка, Србија, Црна Гора, Чешка
Четврти “шешир”: Исланд, Словенија, Австрија, Унгарија
Свеченоста започува во 19 часот.

SHARE