Македонија си држи пиштол на слепоочница – на карикатура

Интересна карикатура осамна на социјалните мрежи, која ја отсликува ситуацијата на просторот на Југоисточна Европа, а Македонија е претставена со човек што си вперил пиштол во слепоочницата.

Додека пред зачудените претставници на Европска унија и на Русија сите други земји се претставени со луѓе што на местото на лицето имаат државно знаме и кои во двете раце држат пиштол насочен кон некој друг, само ликот со македонско знаме има еден пиштол и тој вперен во сопствената глава?!

Коментар не е потребен. Илустрација како создадена за нашата денешна колумна „Македонија игра руски рулет“.

 

SHARE

Comments are closed.