Македонскиот јазик „официјален“ во Загреб

Градоначалникот на Загреб Милан Бандиќ кој што по 6-ти пат победува на изборите за татко на хрватската метропола на своите гласачи Македонци им се заблагодарува на македонски јазик.

Во писмото до своите гласачи Македонци Бандиќ на пристоен македонски јазик со малку литературни грешки се заблагодува за поддршката за него и за развојните проекти во Загреб.

SHARE