Мандатарот во Брисел, Иванов во Москва, Димитриев во Охрид, Џафери во Собрание

Согласно македонскиот устав кога претседателот е во странство  шеф на државата е спикерот на парламентот.

Со оглед на тоа што денеска претседателот Иванов е во песта на Москва каде што се среќава со Путин, мандатарот Заев патува за Брисел каде што со балканските премиери ќе разговара за состојбата во регионот а техничкиот премиер Димитриев е на партиски состанок во Охрид , единствен политичар кој што и реално и формално според Службен весник има ингеренции да ја води државата Македонија е Талат Џафери.

SHARE