Меморија е македонска музичка група основана во 1984. Во почетокот свиреле поп-рок. Основачи на групата се гитаристот Душан Трпковски – Ринго и Петар Георгиевски.

Концертот е по повод 35 години од основањето на бендот и на него ќе настапат членовите на последната постава.

„Меморија“ по пауза од 25 години, реоформена, вечерва ќе го одржи својот голем повратнички концерт во скопската Метрополис арена.

SHARE

Оставете коментар