Откако го врати пехарот во Париз и не ја искористи шансата за нов Гренд Слем, а таа беше идеална со неиграњето на неколку врвни тенисерки, Гарбине Мугуруза не губеше време и веднаш одлета на југ. Таа го поздрави своите фанови со фотка од Ферментера на Балеарските острови, на која се забележува дека е добро расположена и дека раната елиминација, уште во 1/8 финалето на Ролан гарос не ја погодила.

За фигурата, за тенот, за односот кон камера, чиста десетка.

SHARE