Над десет илјади луѓе, според слободна проценка, присуствуваат на вечерашниов собир за заштита на името на државата Македонија.

Пред малку насобраните граѓани, од кои многумина дојдени од други градови, од платото пред канцелариите на Европска унија во Скопје продолжија со марш преку булеварите „Свети Климент Охридски“ и „Димитрија Чупоски“ до Собрание на Република Македонија.

SHARE