Нема веќе пари за македонска музика

Субвенциите за поддршка на домашната музичка продукција се укинати откако Собранието не го изгласа соодветниот Законот кој ја регулира оваа материја предложен од Владата.

Законот за поддршка на домашната музичка по втор пат се најде пред пратениците откако на првото глаање немаше кворум бидејќи присуствуваа помалку од 60 пратеници,

Претседателот на Собранието Талат Џафери го прогласи за неважечко гласањето, а потоа следеше второ во кое гласаа сите пратеници и се усвои Законот, пишува Фокус.

SHARE