Нема една Македонија, но само една има проблем со Грција (Фото)

Во светот има преку дваесет места кои го носат името “Македонија”, односно преведено на англиски ” Macedonia”.

Покрај 17 локации во САД има уште три Македонии во Романија, Бразил и Шкотска.

Ќе “војуваат” ли и тие еден ден со ригидната Грција или тие не се проблем затоа што таму не живее манедонски народ? Еве ги нивните имиња:

SHARE