„Ние сме Македонија“: Борбата не е завршена, но нема да нè запрат!

Од глобалното движење „Ние сме Македонија“ им се заблагодарија на сите Македонци што учествуваа во масовните протести на 15 локации низ светот минатиот викенд, истовремено порачувајќи дека „борбата сè уште не е завршена“.

„Ние сме обединети. Ние сме силни. Ние сме Македонија. Уште многу напорна работа ни претстои и заедно нашите гласови ќе бидат слушнати“, напишаа од движењето на својот профил на „Твитер“ покрај колажот од фотографии од протестните собири и маршови во саботата и во неделата, на кои стотина илјади Македонци рекоа „не“ за промена на името на нивната татковина.

„Растојанието можеби нè разделува, но ние стоиме обединети за Македонија! Борбата сè уште не е завршена, но нема да бидеме запрени. Ви благодариме“, пишува на плакатот.

 

SHARE