Ни Косово не протерува руски дипломати

Косовската влада не го следеше примерот на западните земји во врска со меѓународно познатиот инцидент „Солзбери“ пишува косовски „Коха Диторе“ со констатација дека досега не е протеран ниту еден руски дипломат.

„Газета Експрес“ потсетува дека на 4 март, во британскиот град, поранешен руски агент и неговата ќерка биле нападнати со нервен гас.

Сергеј и Јулија Скрипал с’е уште се хоспитализирани. Покрај нив, двајца полицајци и 35 други лица, во близина на местото каде што биле ослободен нервниот агенс, исто така, имале симптоми на труење.

SHARE