Новиот член на ЦО на СДСМ: Остануваш мршојадец и ликвидатор

Новиот член на Централниот Одбор на СДСМ Чедомир Саздовски кој од ГРОМ на Стевче Јакимовски се врати во највисокото тело на владеачката партија влезе во јавна расправија со свој сопартиец.

Со невообичаени навреди за еден пратеник Саздовски одговара на извесен Сашо Органовски, член на СДСМ кој го критикувал јавно.

Целото обраќање на старо – новиот член на СДСМ Саздовски без интервенции:

Почитувани пријатели,

Денес, по напорниот ден се прибрав дома во ниедно време и отворив компјутер па на тоа чудото ,,ФАЦЕБУК,, читам ИЗВЕСЕН Сашо Органовски,,ОНАНИШЕ,, на све живо и диво што нему не му се допаѓа па во тој РЕД не ме одминал и мене!?
Е добро де , те разбирам…толку ти сечи А,КЛОТ! Ако воопшто ти сечи!?

Ама нејсе, ај од почеток.

Ееее…што бре НАКАЗО БОЖЈА, ШТО Е СЕГА, ИЗГЛЕДА СУРАТОТ ТВОЈ ШТО ГО ИЗВАЛКА ИМЕТО ,,БЕРБЕР,, нешто побајаги си ја УТНАЛ работата кај главните Социјалдемократи и НЕ ТЕ ИГРААТ, па ти ,,господине,, УТНАТ, КОЈ БЕЗ ПРИЧИНА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАПРЕШ ОД СМЕЕЊЕ (Психолошка состојба на утнат А,КЛ) , КАБАЕТОТ за твоите промашаи и непоправливи фрустрации ги бараш во мене!!!

АБЕ ДРИПАЦ И ШИБИЦАР, ЦЕЛИ 30 ГОДИНИ ЦИЦАШ ОД КРВТА НА ЧЕСНОТО ЧЛЕНСТВО НА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИТЕ А ПАТЕМ РЕЧЕНО ОД ТЕБЕ УМСТВЕНО СЕ ОФАЈДИ И БРАНКО (дефинитивно поголем ПРОМАШАЈ неможеше и никогаш повеке неможе да направи и се заради твоето секојдневно коленичење кај него), ПОСЕБНО СЕ ОФАЈДИ ОД ТВОЈОТ ,,ДЕМОКРАТСКИ,, И САМОБЕНДИСАН УМ.

А, да кажеш вака на твоите ,,почитувачи !?,, АКО ГИ ИМАШ ДЕ!!!

ВИДИ, ТИ УМИСЛЕНО И ГАЛЕНО ДЕТЕ, КОЕ НЕ Е ДЕФИНИРАНО КОГА КЕ ПОРАСНЕ (АКО ВООПШТО НЕКОГАШ ПОРАСНЕ / СЕ УШТЕ ,,НАУЧНО,, НЕ Е ДОКАЖАНО…) ОСВЕН ШТО ОЧИГЛЕДНО ОД ,,МНОГУ СИРОМАШТИЈА,, САМО ВО ОБРАЗИТЕ СИ ПОРАСНАЛ, те прашувам КОЛКУ ЧЕСТИТИ И ВРЕДНИ РАБОТНИЦИ УНИШТИ ВО МРТВ, КОЛКУ ПАРИ НА НЕЧЕСЕН НАЧИН ОДНЕСЕ ОД ЏЕБОТ НА ГРАГАНИТЕ НА ОВАА ЗЕМЈА И ГИ СКЛАДИРА ВО ТВОЈОТ ДОЛАП ОД ТАКАНАРЕЧЕНИТЕ ,,НЕВЛАДИНИ И НЕЗАВИСНИ ТВОИ ,,ТАКОЗВАНИ КОЛУМНИ,, и сега си даде за право да БЛАДАШ како МЕСЕЧАР наутро во три часот и да плукаш на човек кого не си го сретнал во живот, не сакаш да знаеш што се тој постигнал во своето досегашно битисување, за човек кого воопшто не го познаваш, да лупеташ како пролетен град врз ЛАМАРИНА.

АМА НЕЈСЕ,
ТИ ОД СЕКОГАШ СИ БИЛ, СИ И ДОКАЖАНО ОСТАНУВАШ ДА БИДЕШ МРШОЈАДЕЦ И ЛИКВИДАТОР НА ЧЕСТИТИ ЛУГЕ А СЕ СО ЦЕЛ ДА ГИ НАХРАНИШ ТВОИТЕ ЗБУКНАТИ ОБРАЗИ…БУЦКО И ДЕБЕЉУЦКО !!!
ШТО СЕ ОДНЕСУВА ДО ПРИСТОЈНОСТА!?

,,ПРИЈАТЕЛЕ,, твојата пристојност се огледа во ТВОЈОТ НЕДЕФИНИРАН СУРАТ ОД КОЈ, ЗА ЖАЛ, ГРАЃАНИТЕ НА ОВАА НАПАТЕНА ЗЕМЈА НИТУ ПОСЛЕ 30 ГОДИНИ САМОСТОЈНОСТ И СЛОБОДА НЕ МОЖАТ ДА КУРТУЛАТ.

Ете, од мене толку, така да си ЗНАЕШ.

SHARE