Одложени летови на „Визер“, другите компании полетуваат

Снегот денеска го запре редовниот сообраќај од скопскиот аеродром, каде што се одложени дел од летовите.

Досега се одложени два лета на компанијата „Визер“, иако пред и по нив авиони на други компании полетале кон нивните дестинации.

Откако авионот на „Катар ервејз“ во 11:40 часот полетал за Доха, одложен е летот на „Визер“ кон Берлин во 12:35 ч., но затоа немало проблем за летот на „Аустриан ервејз“ кон Виена, кој бил остварен пет минути по предвидениот лет за Берлин.

Веднаш по летот за Виена, одложен е уште еден лет на „Визер“, и тоа кон Фридрихсхафен.

Во 13:05 ч. полетал и авионот кон Дубаи на компанијата „Флај Дубаи“, а во 14:05 ч. слетал авионот од Љубљана.

Според најавите од аеродромот, во текот на денот треба да се спроведат сите планирани слетувања и полетувања.

SHARE