На лизгалиштето покрај арената Борис Трајковски денеска заврши меѓународниот натпреварар во уметничко лизгање Skopje on ice на кој во категориите млади јуниорки (Advance Novice), млади јуниори, во категоријата јуниорки и во сениорска категорија се прогласуваа државни прваци.

Рангирањето кај младите јуниорки на националниот шампионат е:
1. Јана Куковска, 30,54
2. Деана Прилепчанска, 25,59
3. Лариса Богатиновска, 25,43

Во конкренција на млади јуниори победи:
1. Јан Стојановски, 30,31

Во категорија јуниорки триото на подиумот беа:
1. Ангела Прилепчанска, 43,78
2. Климентина Малеевска, 30,74
3. Миа Николовска, 28,77

Во категоријата сениорки најдобра беше Нина Стрезовска.

SHARE