Легендарниот актер Ал Пачино се подготвува за снимање на филмот на омилениот режисер и соработник Бери Ливингстон кој за проектот на HBO каналот ќе ја раскаже приказната за Џо Патерн, поранешниот фудбалски тренер на универзитетот Pen State кој беше дел од скандалот со искористување на малолетници.

Всушност филмот ќе се занимава со последиците на обвинението на помошникот на Патерн, Џери Сендаски кој во 2011. година беше гонет за педофилија, а Патерн кој има најмногу победи во историјата на американскиот фудбал, беше отпуштен, па два месеца потоа и умре. Околу случајот, па и содржината на филмот, кој може да биде вистински хит следната година само уште за завршената судска постапка со која беше докажано дека Патерн и тројца професори знаеле за случувањата и се обидувале да ги скријат.

77. годишниот Ал Пачино и две години помладиот Бери Ливингстон последен пат соработуваа пред две години кога ја снимаа многу успешната драма The Hambling.

 

SHARE