Песна за Талат Џафери – живата легенда

На социјалните мрежи „се врти“ видео снимка на извесна Линда Морина која во песна, онака во епски стил, ја опева „блиската средба“ на Никола Груевски и Талат Џафери на 14 март кога беше усвоен законот за употреба на јазиците.

Насловот на песната е „Талат Џафери – жива легенда“, веројатно поради неговото јуначко држење во парламентот.

Од она што успеавме да разбереме е дека на едно место Морина пее: „ Никола Груевски, ти што не си давал да зборуваме албански“.

Видеото може да го погледнете тука

 

SHARE