Херберт Хубел, претседател на комитетот за следење на грчкиот фудбал, во својот извештај до ФИФА ќе препорача грчките фудбалски тимови, вклучувајќи го и националниот тим, да бидат исклучени од сите меѓународни натпревари, без никаков грејс период.

Хубел не е задоволен од планот што го претставија Грчката фудбалска федерација (ЕПО) и нејзиниот прв човек Вангелис Грамменос за воведување ред на натпреварите.

Во документот Хубел дава специфични препораки за сопственикот на ПАОК Иван Савидис кој на солунскиот стадион влета со пиштол на колкот футрола, како и за суспензија на ПАОК од Европската асоцијација на клубови

„Сегашната ситуација не овозможува ЕПО да гарантира дека националните турнири ќе бидат спроведени непречено“, вели Хубел во својот извештај.

Извештајот на Хубел ќе биде доставен до Комитетот на ФИФА и за него ќе се дискутира во мај или јуни, што значи дека има време да се направат некои промени, но времето за грчкиот фудбал истекува.

 

SHARE