Шест лица, меѓу кои и поранешен руски дипломат и аргентински полицаец, беа уапсени по истрагата за шверц со кокаин преку Руската амбасада во Буенос Аирес.

Апсењата беа резултат на заедничка операција помеѓу Русија и Аргентина, која започна во декември 2016 година, кога кокаинот беше откриен во амбасадата, јавува „Moscow times’

„Демонтиравме меѓународна организација за трговија со кокаини која работеше меѓу Аргентина, Русија и Германија“, изјави за новинарите министерот за безбедност на ргентина, Патриша Бурих.

SHARE