Свински медалјони ќе добијат посебен малку чаден вкус од сланината, и пред да се служат можете да се намачкаат со малку путер, кои ќе се стопи на месо и ќе им даде дополнителнителна сочност.

Одлично ќе се вклопат со пире или печени компири и зелена салата.
Потребни сосотјки за маринирање :

– 1 лажица мед
-2 лажици соја сос
-1 дл бело вино,
-зачини по избор

За подготовка на месо ќе ви треба:
-450 g филети
-4 парчиња сланина
-сол бибер
-2 лажици зејтин

Подготовка:
Подгответе маринада со мед, сос од соја и вино. Додајте зачини како што сакате. Оставете ги медаљоните да останат во маринадата најмалку два часа, а најдобро преку ноќ. Завиткајте ги со сланина и зацврстете ги со чепкалки за заби. Посипете ја тавата со зејтини печете ги медалјони од сите страни додека не добие убава боја. Отстранете ги чепкалките пред сервирањето.

SHARE