Сите македонски поделби во моментов

Професорката Елка Јачева – Улчар смета дека Македонците, никогаш не биле толку многу разединети по 100 основи како денес.

Македонистката за 2 минути набројува 10 разединувања меѓу Македонците а на нејзиното барање за дополнување на листата добива уште неколку национални поделби.

Поделбите според Јачева – Улчар:

– богати вс сиромашни
– вмровци вс сдсмовци вс неутрални
– предавници на Македонија вс бранители на Македонија
– учени вс „ѓоа учени“ вс неучени
– бугараши вс србомани вс гркомани
– името не го даваме вс името го даваме
– Македонија мултикултурна вс Македонија на Македонците вс Македонија бинационална
– Макеедонска црква вс мајка Бугарска црква вс Српска црква
– националисти вс демократи вс либерали
– европејци вс русофили
– чесни вс ситни апаши вс криминалци….

Дополнителни поделби:

– Паметни вс глупи
– Демократи вс диктатори
– Умна дијаспора вс “сељачка” дијаспора

SHARE